Klinikken Specialer Faciliteter Genoptræning Bandager Kontakt
Chokbølgeterapi

Takket være ny teknologi kan flere kroniske lidelser nu afhjælpes ved hjælp af kraftige trykbølger. Metoden kaldes chokbølge terapi og tilbydes nu hos Stadion Fysioterapi.

En kronisk tilstand skyldes ofte dårligt op helet væv efter en skade og/eller længerevarende uhensigtsmæssig belastning og slitage af sener og muskler. Ved anvendelse af chokbølge terapi påvirkes sener og væv så kraftigt, at stadiet på den kroniske skade bringes tilbage til den akutte fase, hvorefter en normal opheling kan påbegynde.

Chokbølge terapi anbefales til følgende:

  • Tennisalbue, golfalbue, muse arm
  • Forkalkninger i skulder led - frossen skulder
  • Hæl spore
  • Achillessene betændelse
  • Løber-/springer knæ
  • Andre kroniske vævs og sene lidelser

Der er således tale om en række indikationer, hvor det tidligere var normen at søge til kirurgiske indgreb, blokadebehandlinger og/eller behandling med binyrebarkhormon.

Hver chokbølge behandling koster kr. 400,- og er ikke tilskudsberettiget. Før behandlingen fortages en fysioterapeutisk undersøgelse. En behandling bliver ligeledes fulgt op af vejledning om øvelser og supplerende behandling En kortbølge behandling tager typisk 5-8 minutter, og et normalt behandlingsforløb vil oftest bestå af 2-5 behandlinger med en uges interval mellem hver behandling.

I dag anvendes chokbølge terapi ca. 20 steder på landsplan, og der opnås overalt meget flotte resultater med behandlingsformen - faktisk bliver ca. 85 % hjulpet via chokbølge terapi. Der kan opstå hudirritation og/eller ødem (blodsamling) i forbindelse med behandlingen, men disse mulige bivirkninger foretager sig efter få dage. Behandlingen er forbundet med et niveau af smerte, men ingen af vore patienter har dog valgt af afstå fra denne behandlingsform. Og med behandlingstiden in mente er det jo hurtigt overstået.

Yderligere information vedrørende chokbølgeterapi fås ved at rette henvendelse til Stadion Fysioterapi.

For nylig bragte Jyllands-Posten en artikel om Stadion Fysioterapis Chokbølgebehandling. Du kan læse artiklen direkte fra Jyllands-Postens hjemmeside her,- eller du kan læse den som pdf her.Fokus
  Indlægssåler

  Chokbølgeterapi

  Løbestilsanalyser
Århus Elite Stadion Fysioterapi - Stadion Allé 70 - 8000 Århus C - Tlf. 8734 1177 - Fax: 8938 6019