chockwave

Chockwave

Vi har på Stadion Fysioterapi 10 års erfaring med brug af Chockwave, som en meget effektivt behandling til flere forskellige betændelsesskader (inflammationer).

En chockbølge er en intens, meget kortvarig energibølge, der bevæger sig hurtigere end lyden. Behandlingen kan bruges til såvel subakutte og kroniske betændelsestilstande. Lidt forenklet så bruger vi energibølgerne til at lave en ny irritation på vævet og på den måde vil vi genstarte immunforsvarets heling i området. Vi bruger altså en ny irritation til at helbrede den gamle. Det lyder måske voldsomt at vi fremprovokere en ny irritation aktivt, men det virker! Forskningen viser at der er en succesrate på op til 80 %.

Det er derfor ikke alle der har effekt af behandlingen. Af samme grund så laver vi en evaluering efter tre behandlinger. Har du ikke vist tegn på fremgang efter tre gange, er sandsynligheden for at du kan have effekt af behandlingen ikke så stor. Vi behandler med ca. En uges mellemrum og det er vigtigt du ikke har træningspas eller stor aktivitet 48 timer efter en behandling.


Chockwave kan være et oplagt valg i din behandling, hvis du har:
Achillessene betændels
Tennis og Golfalbue
Svangsene irritation (hælspore)
Mobilisering af gammelt og/eller stift arvæv (ex. graft område efter korsbåndsoperation)