Tecar

Tecar

TECAR therapy er en såkaldt termisk behandling, hvor vi kan påføre varme til vævet. Med denne behandlingsmetode har vi på Stadion Fysioterapi fået et særdeles vigtigt redskab til at kurere visse diagnoser. Vi har bl.a. haft stor succes med slimsæks irritationer (Bursitter) og med hævede irriterede led, men metoden har også vist sig meget effektiv ved akutte muskel skader og forstuvninger. Ved hjælp af elektroder kan vi skabe en vekselvirkning mellem positiv og negativ ladning i det område, vi ønsker at behandle, og det er denne bevægelse af elektriske ladninger, der er med til at genoprette kroppens naturligt reparerende processer.

Behandlingen er smertefri og tager mellem 10-20 minutter. Vi kan behandle dig med tæt interval, hvilket gør det muligt at behandle flere gange om ugen i den akutte fase. Efter behandlingen følger der ikke nødvendigvis nogle restriktioner, hvilket gør metoden effektiv i et genoptræningsforløb. 

Med apparatet har vi mulighed for at behandle i forskellige dybder af vævet, og vi kan derfor rette energien nøjagtig mod det område og det væv, vi ønsker at behandle.

 

Her fokuseres energien på ledbånd, sener og selve leddet. Denne metode vil blive brugt til:

-Hævede led, som følge af traumer (efter operationer, forvridninger etc.)
-Led plaget af slitage.
-Achillessene betændelse.
-Springerknæ.
-Osgood Schlatter.
-Svangseneirritation (hælspore).

Her fokuseres energien mod det overfladiske lag, så som hud, bindevæv, muskler og det lymfatiske system. Denne metode bruges til:

-Akutte og subakutte muskel skader.