Løb & Skader

Løb & Skader

Analyse og rådgivning af løbere, triatleter og andre langdistanceudøvere
Belastningshåndtering og optimering af performance er kernen i vores analyse og rådgivning af atleter der træner og konkurrerer på lange distancer.

Afsættet er en analyse af alle de faktorer der kan have indflydelse på belastning og performance og vi benytter os af nyeste viden og teknologi og samarbejder med et stort netværk af eksperter. Alle fysioterapeuter på klinikken arbejder med løbestilsanalyse og analyse af andre relevante funktioner og vi har indrettet et særligt lokale til dette med højhastighedsvideo, feedback på storskærme og diverse måleredskaber der kan hjælpe os og vores atleter til at rette vores analyse, behandling og rådgivning mod de områder der kan hjælpe til bedre performance og/eller afhjælpe skadesproblematikker.

Løbestilsanalyse
Fysioterapeutisk løbestilsanalyse er en grundig analyse af dine bevægelsesmønstre og belastningen under løb. Vores fysioterapeut Lars Henrik Larsen har skrevet flere artikler om dette på baggrund af mange års forskning og praksiserfaringen indenfor løb.

Du kan læse mere om fysioterapeutisk løbestilsanalyse HER og HER

Du kan også læse Lars Henriks seneste artikel om overbelastningsskader HER.

 

Se et eksempel på hvordan en af vores elite-triatleter, den tidligere Tour De France cykelrytter Bekim Christensens fik hjælp af Lars Henrik Larsen, kan du se dette hans forløb HER.

Optimering af teknik, kropsbevidsthed og effektivitet. På Stadion Fysioterapi har vi state-of-the-art metoder inklusive måling af muskelaktivitet, video-feedback og meget andet til at støtte din performance og nedsætte skadesrisikoen.

Som det kan ses i ovenstående artikler, kan løbestilsanalyse inkludere en lang række videoanalyser og andre undersøgelser, bla. af ledbevægelighed, muskelstyrke etc. og vi vurderer også hvilke sko du bør løbe i eller undersøger om du kan have gavn af såler, indlæg eller andet relevant udstyr. Fysioterapeutisk løbestilsanalyse er derfor en grundig undersøgelse af alle relevante faktorer og tager op til 2 timer, men tilpasses individuelt til atletens udfordringer og behov. Du kan bestille tid til analyse af løb og andre funktioner uden at være skadet og vi anbefaler at du kontakter en af vores fysioterapeuter for at drøfte om det er relevant for dig at få rådgivning der kan nedsætte din skades risiko eller være med til at optimere hastighed eller performance generelt.