okklusionstræning

Okklusionstræning

Okklusionstræning er en videnskabeligt veldokumenteret træningsmetode. Ved at anvende denne træningsmetode kan du som skadet udøver opbygge både muskelmasse og styrke samt genvinde normal funktion ved en meget lav træningsbelastning. Så lav at træningen i flere tilfælde kan udføres på enten cykel, løbebånd eller med egen kropsvægt.  Således kan du skåne et skadet led imens du får opbygget tilstrækkelig styrke og muskelmasse. To faktorer som er kritiske i en genoptræning hvad enten målet er at genvinde daglig funktion, minimere smerter eller vende succesfuldt tilbage til sin sport.

Okklusionstræning skal ses som en brobygning mellem den meget tidlige genoptræningsfase og endemålet: den tunge styrketræning. Specielt både før og efter et kirurgisk indgreb kan okklusionstræning have en stor gavnlig effekt ift. at minimere tab af muskelmasse og samtidig skabe et miljø i musklen, hvor den lettere genvinder sin muskelmasse. Af den grund anbefaler vi altid at starte med okklusionstræning før et kirurgisk indgreb.

Meget tyder også på at okklusionstræning er effektiv til at mindske gener ved slidgigt i knæ.

Okklusionstræning kan være et oplagt valg i din genoptræning, hvis du har:
Ligamentskade
Korsbåndsskade
Meniskskade
Bruskskade
Slidgigt
Patellofemoral smerte syndrom
Brækket arm eller ben
Muskelskade

Kontakt os på 87341177 eller på fys@stadionfysioterapi.dk,  hvis du vil høre nærmere om hvorledes vi bruger okklusionstræning på klinikken.

Aarhus Elite Fysioterapi samarbejder med det aarhusiansk-baserede selskab, Occlude, om at tilbyde sine patienter markedets sikreste og mest brugervenlige okklusionsudstyr på markedet.  Læs mere omkring træningen og udstyret her www.occlude.dk).